Użytkownik
a wy znowu z Burn Halo?? fajnie grają fajnie AnnC a oprócz muzyki co jeszcze?? jakieś książki może??
POKAŻ TE MAILE!!
burn halo to mój drugi ulubiony zespoł, więc wiesz
i sie muszę pochwalić że kiedyś mi napisał komentarz że dzięki za wsparcie i ze kiedyś wpadną do polski
i rozważam założenia Burn Halo Poland albo European, ale to jeszcze trochę poczekam.
A i jeszcze napisali nam ze dwa mejle jak im się spytałam dlaczego ryan odszedł ale to odpisali na polish fans
ALE POKAŻŻ! *ślini się*
Hana to było tak dawno, że pewnie gdzieś mi je zjadło na MS
książki to już gdzieś pisałam, ale napiszę jeszcze raz, cierpliwa jestem [po tym jak mnie wiecznie wychowawca w klasie nie zauważa - takie ze mnie dziecko spokojne i ciche ]:
ulubione książki? teraz wałkuję wspomnienia i pamiętniki z okresu II WŚ i najbardziej spodobały mi się:
* Anonyma "Kobieta w Berlinie"
* Philip Bialowitz "Bunt w Sobiborze"
poza tym, moje ulubienice:
* J.K. Rowling cała seria "Harry Potter" - ulubionej części chyba nie mam, w każdej jest coś fajnego, choć trochę nudziło mi się z początku czytając "Księcia Półkrwi".
* Paulo Coelho "Jedenaście Minut" - jedyna jego książka, którą pochłonęłam.
* Markus Zusak "Złodziejka Książek" - niesamowita akcja, oryginalny pomysł na narrację no i oczywiście osadzona w realiach II Wojny Światowej, w dodatku wszystko rozgrywa się w Niemczech i dobrze jest spojrzeć też z innego punktu widzenia na wojenną rzeczywistość.
* Stephenie Meyer saga "Zmierzch"; zdaje mi się, że najbardziej lubię "Przed Świtem" po prostu nie mogłam się oderwać! te cztery książki to pierwsze, które w całości przeczytałam w oryginale. uważam, że bardzo mi się to przydało, poza tym polskie tłumaczenie jest beznadziejnie beznadziejne.
* opowiadania z serii "Trupojad" - młodzi polscy pisarze, bardzo ciekawe i wciągające.. miła odmiana po tym wszelkim syfie typu 150 książka Grocholi.. albo coś tam równie niemądrego.
btw. może niektóre nie są zbyt błyskotliwe [jak ten "Zmierzch"], ale czego można wymagać po babie?
i jeszcze coś, bo zapomniałam. lektur szkolnych nie trawię za wyjątkiem trzech:
"Quo Vadis"
"Zbrodnia i Kara"
"Przedwiośnie"
Ostatnio edytowany przez AnnC. (2009-09-28 18:37:46)
tak był James Hart, ale zdaje mi się, że później zlikwidował je