U¿ytkownik
a wy znowu z Burn Halo?? fajnie graj± fajnie AnnC a oprócz muzyki co jeszcze?? jakie¶ ksi±¿ki mo¿e??
POKA¯ TE MAILE!!
burn halo to mój drugi ulubiony zespo³, wiêc wiesz
i sie muszê pochwaliæ ¿e kiedy¶ mi napisa³ komentarz ¿e dziêki za wsparcie i ze kiedy¶ wpadn± do polski
i rozwa¿am za³o¿enia Burn Halo Poland albo European, ale to jeszcze trochê poczekam.
A i jeszcze napisali nam ze dwa mejle jak im siê spyta³am dlaczego ryan odszed³ ale to odpisali na polish fans
ALE POKA¯¯! *¶lini siê*
Hana to by³o tak dawno, ¿e pewnie gdzie¶ mi je zjad³o na MS
ksi±¿ki to ju¿ gdzie¶ pisa³am, ale napiszê jeszcze raz, cierpliwa jestem [po tym jak mnie wiecznie wychowawca w klasie nie zauwa¿a - takie ze mnie dziecko spokojne i ciche ]:
ulubione ksi±¿ki? teraz wa³kujê wspomnienia i pamiêtniki z okresu II W¦ i najbardziej spodoba³y mi siê:
* Anonyma "Kobieta w Berlinie"
* Philip Bialowitz "Bunt w Sobiborze"
poza tym, moje ulubienice:
* J.K. Rowling ca³a seria "Harry Potter" - ulubionej czê¶ci chyba nie mam, w ka¿dej jest co¶ fajnego, choæ trochê nudzi³o mi siê z pocz±tku czytaj±c "Ksiêcia Pó³krwi".
* Paulo Coelho "Jedena¶cie Minut" - jedyna jego ksi±¿ka, któr± poch³onê³am.
* Markus Zusak "Z³odziejka Ksi±¿ek" - niesamowita akcja, oryginalny pomys³ na narracjê no i oczywi¶cie osadzona w realiach II Wojny ¦wiatowej, w dodatku wszystko rozgrywa siê w Niemczech i dobrze jest spojrzeæ te¿ z innego punktu widzenia na wojenn± rzeczywisto¶æ.
* Stephenie Meyer saga "Zmierzch"; zdaje mi siê, ¿e najbardziej lubiê "Przed ¦witem" po prostu nie mog³am siê oderwaæ! te cztery ksi±¿ki to pierwsze, które w ca³o¶ci przeczyta³am w oryginale. uwa¿am, ¿e bardzo mi siê to przyda³o, poza tym polskie t³umaczenie jest beznadziejnie beznadziejne.
* opowiadania z serii "Trupojad" - m³odzi polscy pisarze, bardzo ciekawe i wci±gaj±ce.. mi³a odmiana po tym wszelkim syfie typu 150 ksi±¿ka Grocholi.. albo co¶ tam równie niem±drego.
btw. mo¿e niektóre nie s± zbyt b³yskotliwe [jak ten "Zmierzch"], ale czego mo¿na wymagaæ po babie?
i jeszcze co¶, bo zapomnia³am. lektur szkolnych nie trawiê za wyj±tkiem trzech:
"Quo Vadis"
"Zbrodnia i Kara"
"Przedwio¶nie"
Ostatnio edytowany przez AnnC. (2009-09-28 18:37:46)
tak by³ James Hart, ale zdaje mi siê, ¿e pó¼niej zlikwidowa³ je