Witam wszystkich!
No wiec jestem Kamil, choæ wiekszo¶æ znajomych mówi do mnie Wojtek.
1. Ile masz lat? - 19
2. Od jak dawna s³uchasz Avenged Sevenfold? - ok. 3 lata
3. Jaka jest Twoja ulubiona p³yta zespo³u? - City Of Evil
4. Jaka jest Twoja ulubiona p³yta nie-A7x? - All That Remains - The Fall of Ideals
5. Ulubiony utwór A7x? - nie mam jednej ulubionej, wszystkie maj± co¶ w sobie
6. Ulubiony utwór nie - A7x? - All That Remains - Six
7. Ulubiony cz³onek zespo³u? The Rev (RIP)
8. Ulubiona czê¶æ cz³onka zespo³u? ...
9. Lubisz biszkopty? Pytam, bo w³a¶nie jem, a chcê Ci zadaæ 11 pytañ . lubie
10. Palisz? nie
11. Grasz na czym¶? na perkusji
chyba wszystko ;p
U¿ytkownik
cze¶æ!
1. Lubisz Harry'ego Pottera? ujdzie ;]
2. Jeste¶ piratem? oczywi¶cie ze nie
3. Ile grasz na perkusji? ponad 2 lata
4. Masz facebooka [g³upie pytanie ] ? tak
5. Czemu mówi± do Ciebie Wojtek? tak po czê¶ci od nazwiska;p
6. Dlaczego nie popierasz ¶ci±gania p³yt z neta? bo to nielegalne, nieetyczne i inne takie tam pierdoly hahaha
7. Lubisz Slipknota? moze byæ
8. Masz prawo jazdy? tak
9 . Gdzie chcia³by¶ zobaczyæ A7x? w Poznaniu
bo to nielegalne, nieetyczne i inne takie tam pierdoly hahaha
Ja ¶ci±gnê³am nightmare. nie wstydze siê tego. jesli zespo³ olewa mnei, ja olewam ich. P³ytê kupiê, gdy bêdzie dostepna w empiku. Poza tym, ¶ci±gnie p³yt nie jest zabronione przez polskie prawo.
witam raz jeszcze
SK¡D JESTE¦? ;>
i konkretnie gdzie w poznaniu/ mtp, arena, stadion lecha?
co to tego sciagania to oczywiscie little joke sciaglalem juz cala plyte, a i tak zamowie na merlinie ale dopiero po wyp³acie ;]
to ju¿ obojêtnie gdzie, i tak pojade gdziekolwiek w Polsce beda grali
Stare Bojanowo
Poza tym, ¶ci±gnie p³yt nie jest zabronione przez polskie prawo.
Ekhm, jest
U¿ytkownik
Siemka
czeeesc
przecie¿ wg. prawa pliki, które ju¿ znajduj± siê w sieci , mog± byæ pobierane i nie jest to karalne.
Karalne jest rozpowszechnianie tych plików, samo ¶ci±ganie nie. Zreszt± w regulaminie jest o tym ³adna formu³ka
Legalne jest ¶ci±ganie plików, które udostêpni³ ich autor z w³asnej woli. Ka¿da inna forma jest nielegalna. Za ¶ci±gniêcie jakiego¶ pliku mo¿na ponie¶æ odpowiedzialno¶æ cywiln± wzglêdem twórcy. Twórca ma prawo ¿±daæ od takiej osoby zaprzestania ¶ci±gania plików i usuniêcia ich ze swojego komputera plus wydania korzy¶ci uzyskanych dziêki posiadaniu nielegalnie ¶ci±gniêtego utworu albo zap³acenia podwójnej lub potrójnej (zale¿y od tego czy dzia³anie internauty by³o zawinione) wysoko¶ci stosownego wynagrodzenia (czyli najczê¶ciej op³aty licencyjnej na rzecz autora). Przyznam, ¿e w praktyce, je¿eli ¶ci±gamy pliki na w³asny u¿ytek w domu, gro¼ba odpowiedzialno¶ci odszkodowawczej jest znikoma poniewa¿ koszty ustalenia kto i za ile ¶ci±gn±³, koszty procesowe, op³acenie prawnika, to sumy wykraczaj±ce poza op³acalno¶æ tego typu przedsiêwziêæ. Ale to nie oznacza ¿e jest to legalny proceder (jakby co¶ Ciê jeszcze interesowa³o to chêtnie wyt³umaczê bo chodzi³am z tego na fakultet)
Ostatnio edytowany przez visenna24 (2010-07-25 21:21:29)